Rîd olandezii si ku kuru “La Români ( roemeense) pîna si premierul fura de stinge”. E în toata massmedia olandeza, TOATA

Roemeense premier in beschuldiging gesteld voor corruptie De Roemeense sociaaldemocratische premier Victor Ponta is maandag in staat van beschuldiging gesteld voor corruptie. Het gaat om feiten die terugvoeren tot zijn periode als
more | mai mult »

Ambasadorul Olandei spune pa-pa României după ce Ponta a atacat-o pe soția sa | „Vom pleca în septembrie. O să ne fie dor de România!”

Ambasadorul Olandei la București, Matthijs van Bonzel, a anunțat că va părăsi România în această toamnă. El își va reprezenta țara ca ambasador în Spania, potrivit unui mesaj postat pe Facebook. Am fost
more | mai mult »

Madam Mănescu, MUCLES ! pe ăl tau îl umfla DNA oricînd : Ramona Mănescu –„Nu îngenunchiem în faţa Olandei pentru intrarea în Schengen. Nu accept sclavagismul modern”

Europarlamentarul Ramona Mănescu acuză Olanda de „atitudine agresivă” prin blocarea constantă a aderării României la spaţiul Schengen. Fiind membru cu drepturi depline în Uniunea Europeană, România „nu ar trebui tratată ca un
more | mai mult »

Românul care a devenit profesorul anului în Olanda: „Am fost un etern nemulţumit de sistemul de educaţie“

Alexandru Iosup ar fi putut fi orice ar fi vrut. Pentru el, voinţa proprie a însemnat mai mult decât cutumele societăţii. A avut de ales între o carieră de succes în industria
more | mai mult »

Olanda a ridicat gradul de alertă teroristă

Coordonatorul naţional pentru lupta împotriva terorismului, Dick Schoof, s-a întâlnit cu miniştrii înainte de şedinţa de guvern săptămânală, dar şi cu primarii oraşelor mari. Olanda a ridicat gradul de alertă teroristă şi
more | mai mult »

 
media_xl_1860407

Olandezii au de luat bani de la rusi. Curtea de la Haga a decis că Rusia a încălcat Convenția Maritimă a ONU

Camera Permanentă de Arbitraj, un organism al ONU cu sediul la Haga, a anunțat că Rusia a fost găsită vinovată de încălcarea convențiilor ONU și trebuie să plătească despăgubiri partii olandeze, se arata pe site-ul oficial al instanței.

media_xl_1860407
Documentul notează că tribunalul a fost înființat în conformitate cu Carta ONU, iar obiectul cercetarii sale a fost sechestrarea de către autoritățile ruse a navei olandeze „Arctic Sunrise”, folosita de organizația Greenpeace.
Incidentul care a implicat „Arctic Sunrise” a avut loc în 2013 – când în timp ce protestau împotriva exploatarii de petrol în regiunea arctică, ecologiștii s-au legat de o platformă plutitoare. Rusia i-a reținut atunci nu numai pe ecologiști, ci, de asemenea, intregul echipaj și nava în sine, aflata sub pavilion olandez.
Astfel, Rusia a încălcat prevederile Convenției Maritime a ONU,

epa02220522 Dutch soccer fans before the FIFA World Cup 2010 group E preliminary round match between Cameroon and Netherlands at the Green Point stadium in Cape Town, South Africa, 24 June 2010. EPA/NIC BOTHMA Please refer to www.epa.eu/downloads/FIFA-WorldCup2010-Terms-and-Conditions.pdf +++(c) dpa - Bildfunk+++

Rîd olandezii si ku kuru “La Români ( roemeense) pîna si premierul fura de stinge”. E în toata massmedia olandeza, TOATA

Roemeense premier in beschuldiging gesteld voor corruptie

De Roemeense sociaaldemocratische premier Victor Ponta is maandag in staat van beschuldiging gesteld voor corruptie. Het gaat om feiten die terugvoeren tot zijn periode als advocaat. Dat zegt het anticorruptieparket (DNA).

De Roemeense eerste minister wordt beschuldigd van ‘17 inbreuken van valsheid in geschrifte, medeplichtigheid aan belastingontduiking en witwassen’. De feiten speelden zich af in de periode 2007-2011, toen Ponta nog advocaat was.

Het Roemeense openbaar ministerie zegt dat Ponta het equivalent van 55.000 euro ontvangen heeft van een naaste medewerker, Dan Sova, zelf toentertijd advocaat. Ze zouden een samenwerkingscontract ondertekend hebben. Om het bedrag te rechtvaardigen, zou Ponta in 2011 valse facturen opgesteld hebben over prestaties die hij zou geleverd hebben voor het advocatenbureau van Sova. Het geld werd in maandelijkse schijven uitbetaald.

ambasadorul-olandei-e1434965669387

Ambasadorul Olandei spune pa-pa României după ce Ponta a atacat-o pe soția sa | „Vom pleca în septembrie. O să ne fie dor de România!”

Ambasadorul Olandei la București, Matthijs van Bonzel, a anunțat că va părăsi România în această toamnă. El își va reprezenta țara ca ambasador în Spania, potrivit unui mesaj postat pe Facebook.

Am fost numit ambasador în Spania. Este o mare onoare. Vom pleca în septembrie. O să ne fie dor de România. Ambii noștri copii locuiesc aici, a scris van Bonzel.

ambasadorul-olandei-e1434965669387

Anunțul are loc la două spătămâni după ce premierul Victor Ponta a atacat-o pe soția ambasadorului, despre care a susținut că a ocupat un etaj întreg al Spitalului Universitar din București pentru a fi operată la picior.

Nicu Bănicioiu mi-a spus că pentru doamna ambasador a Olandei s-a blocat un etaj întreg de la Spitalul Universitar. Cred că dacă mă operau pe mine se blocau două etaje, a spus Ponta, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

image-2012-08-10-12994488-46-corpul-mircea-cartarescu

Cartarescu in Olanda. Cel de-al treile volum al trilogiei “Orbitor” a aparut in neerlandeza

Corpul, cel de-al doilea volum al trilogiei Orbitor a lui Mircea Cartarescu, a apărut în traducerea olandeză a lui Jan Willem Bos la editura De Bezige Bij, cu sprijinul ICR. Primul volum din Orbitor a apărut la aceeaşi editură în 2010, iar al treilea se află în lucru.

image-2012-08-10-12994488-46-corpul-mircea-cartarescu

NRC Handelsblad, important ziar de referinţă olandez, publică o amplă recenzie despre carte. Sub titlul “Frânturi strălucite”, Margot Dijkgraaf îşi întreţese notele de lectură cu fragmente din discuţia pe care a purtat-o cu Mircea Cărtărescu în luna mai, când scriitorul a făcut un turneu de conferinţe la Bruxelles şi Amsterdam, la invitaţia ICR Bruxelles.

61682410

De ce l-a atacat Ponta pe ambasadorul Olandei. România, în genunchi

Victor Ponta și gașca PSD care îl susține au decis: călcăm totul în picioare, orice înțelegere cu partenerii vestici, orice lege, instituții anticoruție, presă liberă, orice, orice, pentru a ne salva pielea. Mai are cineva vreo îndoială față de această contraofensivă a României corupte conduse magistral de preopinenți?

61682410

Faptele sunt dovada. În orice țară civilizată, un politician cu asemenea funcție nici nu mai aștepta să fie acuzat oficial, pleca de bunăvoie din start. Din respect pentru semenii săi, pentru magistrații plătiți de oameni să aplice legea, pentru banii poporului, pentru onoare, pentru viitor. Pentru multe asemenea motive, un politician de rang înalt SUSPECTAT de corupție pleacă! Victor Ponta n-a făcut-o alegând să arunce România în aer de dragul destinului său. E și asta o opțiune…

%d bloggers like this: