Madam Mănescu, MUCLES ! pe ăl tau îl umfla DNA oricînd : Ramona Mănescu –„Nu îngenunchiem în faţa Olandei pentru intrarea în Schengen. Nu accept sclavagismul modern”

Europarlamentarul Ramona Mănescu acuză Olanda de „atitudine agresivă” prin blocarea constantă a aderării României la spaţiul Schengen. Fiind membru cu drepturi depline în Uniunea Europeană, România „nu ar trebui tratată ca un
more | mai mult »

Românul care a devenit profesorul anului în Olanda: „Am fost un etern nemulţumit de sistemul de educaţie“

Alexandru Iosup ar fi putut fi orice ar fi vrut. Pentru el, voinţa proprie a însemnat mai mult decât cutumele societăţii. A avut de ales între o carieră de succes în industria
more | mai mult »

Olanda a ridicat gradul de alertă teroristă

Coordonatorul naţional pentru lupta împotriva terorismului, Dick Schoof, s-a întâlnit cu miniştrii înainte de şedinţa de guvern săptămânală, dar şi cu primarii oraşelor mari. Olanda a ridicat gradul de alertă teroristă şi
more | mai mult »

Primarul musulman al Rotterdamului, Ahmed Aboutaleb, mesaj radical pentru jihadisti: Faceti-va bagajele si plecati dracului de aici

Primarul musulman al orasului olandez Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, le-a transmis un mesaj musulmanilor care intorc spatele libertatii: “sa isi faca bagajele” si “sa plece dracului de aici”. Declaratia primarului (N.red. in engleza:
more | mai mult »

Filarmonica Banatul a încântat Olanda!

Șapte concerte în șapte orașe din Olanda au umplut sălile și au emoționat sute de olandezi. Povestea turneelor în Olanda ale Filarmonicii Banatul din Timișoara a început în urmă cu șapte ani.
more | mai mult »

 
image-2012-08-10-12994488-46-corpul-mircea-cartarescu

Cartarescu in Olanda. Cel de-al treile volum al trilogiei “Orbitor” a aparut in neerlandeza

Corpul, cel de-al doilea volum al trilogiei Orbitor a lui Mircea Cartarescu, a apărut în traducerea olandeză a lui Jan Willem Bos la editura De Bezige Bij, cu sprijinul ICR. Primul volum din Orbitor a apărut la aceeaşi editură în 2010, iar al treilea se află în lucru.

image-2012-08-10-12994488-46-corpul-mircea-cartarescu

NRC Handelsblad, important ziar de referinţă olandez, publică o amplă recenzie despre carte. Sub titlul “Frânturi strălucite”, Margot Dijkgraaf îşi întreţese notele de lectură cu fragmente din discuţia pe care a purtat-o cu Mircea Cărtărescu în luna mai, când scriitorul a făcut un turneu de conferinţe la Bruxelles şi Amsterdam, la invitaţia ICR Bruxelles.

61682410

De ce l-a atacat Ponta pe ambasadorul Olandei. România, în genunchi

Victor Ponta și gașca PSD care îl susține au decis: călcăm totul în picioare, orice înțelegere cu partenerii vestici, orice lege, instituții anticoruție, presă liberă, orice, orice, pentru a ne salva pielea. Mai are cineva vreo îndoială față de această contraofensivă a României corupte conduse magistral de preopinenți?

61682410

Faptele sunt dovada. În orice țară civilizată, un politician cu asemenea funcție nici nu mai aștepta să fie acuzat oficial, pleca de bunăvoie din start. Din respect pentru semenii săi, pentru magistrații plătiți de oameni să aplice legea, pentru banii poporului, pentru onoare, pentru viitor. Pentru multe asemenea motive, un politician de rang înalt SUSPECTAT de corupție pleacă! Victor Ponta n-a făcut-o alegând să arunce România în aer de dragul destinului său. E și asta o opțiune…

2015_06_17_ambsador_rsz_crp

EXPLOZIV! Jurnalistul operat la genunchi in tara, coleg de suferinta cu sotia ambasadorului Olandei ii scrie lui Victor Ponta: “Minți ca un nesimțit!”

OVIDIU MARINCEA: Nu mai pot să tac, Victore, are si nesimțirea bunul ei simț!

Știi, Victore, îmi permit pentru prima oară să te tutuiesc. Pentru că te simt în fața mea atunci când îți vorbesc așa. Parcă te văd, aici, pe un fotoliu cu piciorul stâng întins, cu orteza pe el. Ca și mine. Orteza mea e neagră, a ta cum e? Dar să nu divagăm. Victore, mi s-a blocat genunchiul. De tot, dureros… Am chemat un vecin să mă ducă cu mașina la spitalul Universitar din București. Ai fost vreodată? Pe chei, la Eroilor. Multe salvări, mulți oameni pe holuri, scaune cu rotile, tărgi, pereți văruiți cu albastru. Auzi, Victore, albastru deschis. Culoare frumoasă, liniștitoare, așa, dar să nu divagăm.

2015_06_17_ambsador_rsz_crp

Ambasadorul Matthijs van Bonzel, lângă patul de spital al soţiei

M-a văzut un medic și mi-a zis că mă operează. Am stat 15 minute să mă ia un lift, Victore, înghesuială mare. Când m-a luat, un medic care stătea într-un picior glumea amar: „în lift și în sala de operație ce mai facem și noi saună. E gratis, nu o putem refuza”. Te-ai prins, Victore? Adică nu avea aer condiționat funcțional în sala de operații, nah! Glumeț, medicul, semăna cu un actor american… Îmi scapă. Dar să nu divagăm!
M-am operat. A durat trei ore. Cred că aerul nu mai făcea față, că unul din medici a cerut alte haine la un moment dat.

holland

Daca doriţi să munciţi în Olanda…

Dacă doriţi să plecaţi să lucraţi în străinătate, e esenţial să vă informaţi în legătură cu toate aspectele pe care le implică această decizie, nu doar în privinţa salariului şi a locuinţei. Informarea corectă e scopul unui proiect derulat de Ambasada Olandei în România, pe parcursul a doi ani. Reprezentaţii ambasadei şi-au prezentat, luni, intenţiile, la sediul AJOFM Cluj.

Informeză-te complet, angajează-te corect! e titlul proiectului de informare derulat de Ambasada Olandei în România, care urmăreşte conştientizarea persoanelor care intenţionează să plece să lucreze în Olanda în priviţa drepturilor şi obligaţiilor pe care le au.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Succesul la locul de muncă, integrarea în comunitate, dar şi evitarea pericolelor legate de contracte de muncă nefavorabile sau chiar de exploatarea prin muncă ţin în mare măsură de o bună informare înainte de plecare.

ponta-victor

Presa olandeza: Victor Ponta premierul Romaniei nu vrea sa plece. Un borfas ordinar

Roemeense president wil vertrek premier – De Telegraaf

President Klaus Iohannis van Roemenië heeft premier Victor Ponta vrijdag gevraagd af te treden. Volgens de president is Ponta’s positie onhoudbaar geworden, nu justitie een onderzoek naar de sociaaldemocratische premier op gang heeft gebracht. Hij wordt verdacht van een reeks misdrijven, waaronder witwassen, belastingontduiking en valsheid in geschrifte.

ponta-victor

Aanklagers die met de strijd tegen corruptie zijn belast, hebben het parlement vrijdag gevraagd Ponta’s immuniteit op te heffen. De premier heeft in een reactie gezegd dat alleen het parlement hem van zijn functie kan ontheffen. Iohannis versloeg vorig jaar tegen alle voorspellingen in Ponta bij de presidentsverkiezingen. Een belangrijke rol speelde daarbij dat hij in tegenstelling tot de premier de reputatie van een onkreukbaar politicus had.

%d bloggers like this: