Românul care a devenit profesorul anului în Olanda: „Am fost un etern nemulţumit de sistemul de educaţie“

Alexandru Iosup ar fi putut fi orice ar fi vrut. Pentru el, voinţa proprie a însemnat mai mult decât cutumele societăţii. A avut de ales între o carieră de succes în industria
more | mai mult »

Olanda a ridicat gradul de alertă teroristă

Coordonatorul naţional pentru lupta împotriva terorismului, Dick Schoof, s-a întâlnit cu miniştrii înainte de şedinţa de guvern săptămânală, dar şi cu primarii oraşelor mari. Olanda a ridicat gradul de alertă teroristă şi
more | mai mult »

Primarul musulman al Rotterdamului, Ahmed Aboutaleb, mesaj radical pentru jihadisti: Faceti-va bagajele si plecati dracului de aici

Primarul musulman al orasului olandez Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, le-a transmis un mesaj musulmanilor care intorc spatele libertatii: “sa isi faca bagajele” si “sa plece dracului de aici”. Declaratia primarului (N.red. in engleza:
more | mai mult »

Filarmonica Banatul a încântat Olanda!

Șapte concerte în șapte orașe din Olanda au umplut sălile și au emoționat sute de olandezi. Povestea turneelor în Olanda ale Filarmonicii Banatul din Timișoara a început în urmă cu șapte ani.
more | mai mult »

 
Alexandru Iosup profesor olanda

Românul care a devenit profesorul anului în Olanda: „Am fost un etern nemulţumit de sistemul de educaţie“

Alexandru Iosup ar fi putut fi orice ar fi vrut. Pentru el, voinţa proprie a însemnat mai mult decât cutumele societăţii. A avut de ales între o carieră de succes în industria tehologiei şi un drum pe calea lentă, dificilă, dar cu rezultate a cercetării. A ales ultima variantă pentru că i se potriveşte mai mult caracterului său.

Alexandru Iosup profesor olanda

Alexandru are 34 de ani, s-a născut la Bucureşti în 1980 şi a fost de mic pasionat de calculatoare şi de sport. Astăzi el este profesor asistent la Universitatea Tehnică din Delft (Olanda) şi a fost numit profesorul anului pe 17 ianuarie 2015. Nu a ajuns la această distincţie întâmplător şi, în niciun caz prin metode clasice. E cunoscut pentru că a introdus conceptul de Gamification (transformarea unui concept din viaţa de zi cu zi, folosind tehnicile de recompense şi provocări din cadrul jocurilor) la cursurile sale, iar rezultatele nu s-au lăsat aşteptate.

PanKeukenhofHouses2

Una din cele mai frumoase gradini din lume: Keukenhof, din Olanda

Eu nu cunosc vreo persoana pe care un brat de lalele sa o lase indiferenta. Iar daca esti iubitor de flori in general si de lalele in special, atunci gradina Keukenhof din Olanda este locul ala pe care il cauti de multa vreme, cu flori proaspete si minunate care se simt la ele acasa. Iar pentru primavara asta, gradinile s-au pregatit cu 7,000,000 de bulbi de lalele care mai de care mai delicate, din 800 de varietati diferite.

Acest minunat parc este asezat intre Amsterdam si Haga, in oraselul Lisse, care mai este supranumit si „Gradina Europei”. Parcul este deschis publicului din martie pana in luna mai, in fiecare an, timp in care au loc aici sute de vizite si evenimente speciale. Credem ca in restul timpului, acesti oameni norocosi care vin zi de zi aici la serviciu lucreaza la intretinerea locului si au grija de restul plantelor primavaratice care sunt intalnite in gradini, adica branduse, gladiole, narcise si frezii. Parcul a fost deschis in 1949, la ideea primarului de atunci, care a fost un bun vizionar si si-a inchipuit ce o sa insemne asta pentru mica localitate pe care o pastorea. A avut dreptate.

Olanda, împotriva aderării României la Schengen

Aderarea la Schengen rămâne la stadiul de deziderat. Ambasadorul Olandei la Bucureşti anunță că Parlamentul ţării sale nu susţine, în acest moment, aderarea României la spaţiul Schengen.

Motivul: România nu era pregătită nici în 2007 să adere la Uniunea Europeană, şi nici acum nu respectă toate cerinţele statutului de stat membru. Diplomatul a subliniat că există o legătură între Schengen şi respectarea standardelor UE. Iar, la momentul aderării în spaţiul comunitar, România nu era pregătită din punct de vedere legislativ şi nu făcuse progrese în sistemul judiciar.

matthijs-van-bonzel-ambasador-olanda

Ambsadorul Olandei: Parlamentul olandez nu susţine, în acest moment, aderarea României la Schengen

Parlamentul olandez nu susţine, momentan, aderarea României la Schengen, deoarece consideră că Bucureştiul nu a implementat toate cerinţele iniţiale pentru a deveni membru al UE, a declarat ambasadorul Matthijs van Bonzel, adăugând că există o legătură între Schengen şi respectarea standardelor europene.

matthijs-van-bonzel-ambasador-olanda

Întrebat dacă Olanda susţine sau nu aderarea României la Schengen, ambasadorul Matthijs van Bonzel a declarat: “În acest moment, aderarea nu este susţinută de Parlamentul olandez pentru că Parlamentul nu consideră că România a implementat toate cerinţele iniţiale pentru a deveni stat membru al Uniunii Europene”.

dutch-police

Patru români arestaţi în Olanda pentru escrocarea unor turişti

Patru români au fost arestați vineri dimineaţa, suspectaţi de escrocarea unor turişti, în urma unei plângeri depuse de către o victimă.

dutch-police
Conform poliției, suspecţii acţionau după un scenariu bine pus la punct. Unul se comporta în mod suspect cu turiștii, iar alţi doi veneau şi-l goneau pe primul, dându-se drept poliţiști şi pretinzând că preiau declaraţiile victimei despre bărbatul suspect. După aceea ei afirmau că doresc să “verifice” dacă era totul în ordine cu banii şi paşaportul victimei, moment în care sustrăgeau sume de bani.

%d bloggers like this: