Presa din Olanda : President Roemenië wijst kandidaat-premier af (N.r. Bravo Iohannis! Dragnea en Tariceanu zal vernietigen Roemenië)

BOEKAREST – De Roemeense president Klaus Iohannis gaat niet akkoord met de benoeming van Sevil Shhaideh tot premier. De sociaaldemocratische partij PSD had haar kandidaat gesteld voor het premierschap. Iohannis riep de
more | mai mult »

Filmul „Comoara” al regizorului Corneliu Porumboiu va rula în premieră în Olanda

Filmul „Comoara” al regizorului român Corneliu Porumboiu va rula în premieră în 25 august la FilmTheater the Movies din Amsterdam, proiecția fiind sprijinită de Institutul Cultural Român (ICR) din Bruxelles. Dana Linssen,
more | mai mult »

Tanara data disparuta in Olanda

Potrivit Ora de Sibiu o tânără din Perişani este dată dispărută în Olanda. Absenţa Marghitei Cosmina, în vârstă de 28 de ani, a fost semnalată chiar de către sora acesteia, Faur Mihaela,
more | mai mult »

Suma surprinzatoare platita de parintii din Olanda pentru fondul clasei, anual. „Nu le lipseste nimic copiilor”

Primaria construieste locuinte pentru parinti, iar acestia nu platesc fonduri pentru dotarea scolii. In aceste conditii se dezvolta invatamantul in Olanda, iar campania Stirilor PRO TV „Cautam primar, model europen” va prezinta
more | mai mult »

Olandezii, la urne pentru un vot simbolic asupra Bruxelles-ului

Alegătorii olandezi urmează să decidă miercuri dacă resping acordul de asociere între Uniunea Europeană și Ucraina, în cursul unui referendum consultativ devenit vot simbolic asupra legitimității Bruxelles-ului, comentează AFP. Birourile de vot
more | mai mult »

 

Presa din Olanda : President Roemenië wijst kandidaat-premier af (N.r. Bravo Iohannis! Dragnea en Tariceanu zal vernietigen Roemenië)

BOEKAREST – De Roemeense president Klaus Iohannis gaat niet akkoord met de benoeming van Sevil Shhaideh tot premier. De sociaaldemocratische partij PSD had haar kandidaat gesteld voor het premierschap. Iohannis riep de PSD dinsdag op een nieuwe kandidaat naar voren te schuiven.

Eerder deze maand won de PSD de parlementsverkiezingen in het Oost-Europese land. Voor het vormen van een regering zijn de sociaaldemocraten in zee gegaan met de links-liberale partij ALDE. Het is niet bekend waarom Iohannis Shhaideh niet als premier wil.

De PSD kon haar voorzitter en de voormalig vicepremier Liviu Dragnea niet voordragen voor het premierschap, omdat hij eerder dit jaar is veroordeeld voor manipulatie van een referendum. De keuze viel daarom op de moslima Sevil Shhaideh.

Parlamentul Olandei începe demersurile pentru interzicerea vălului islamic în public

Camera inferioară a Legislativului din Regatul Țărilor de Jos a aprobat marți interzicerea parțială a purtării vălului islamic integral (burqa), relatează AFP citată de Agerpres.

‘Legea a fost votată’, a declarat șefa camerei inferioare a parlamentului, Khadija Arib.

Votul intervine după o intensă dezbatere care a avut loc săptămâna trecută în Parlamentul de la Haga. Proiectul de lege prevede ca portul vălului islamic integral să fie interzis în spitale, în școli sau în mijloacele de transport în comun.

Camera Deputaților nu este for decizional, iar legea trebuie să treacă de Senat pentru a putea intra în vigoare.

netherland-dutch-burka-face-veil-ban-vote-737915

Filmul „Comoara” al regizorului Corneliu Porumboiu va rula în premieră în Olanda

Filmul „Comoara” al regizorului român Corneliu Porumboiu va rula în premieră în 25 august la FilmTheater the Movies din Amsterdam, proiecția fiind sprijinită de Institutul Cultural Român (ICR) din Bruxelles. Dana Linssen, cunoscut critic olandez de film, va realiza o scurtă introducere a lungmetrajului înaintea proiecției, transmite ICR într-un comunicat.

Pelicula va fi prezentată în luna august și în alte câteva cinematografe din Olanda (Amsterdam, Haga, Utrecht, Groningen, Haarlem, Eindhoven).

„Comoara”, distins la Cannes 2015 cu premiul Un Certain Talent al secțiunii Un Certain Regard și cu Premiul Zilelor Filmului Românesc la TIFF 2015, a avut un succes deosebit în Franța, unde a înregistrat peste 7 milioane de spectatori, având șase nominalizări la Premiile Cesar.

„Mă bucur că filmul va fi proiectat în mari cinematografe din Olanda și sper să placă publicului. Olanda este în sine un cinematograf deschis și sunt plăcut surprins de inițiativa ICR Bruxelles de a promova premiera și distribuirea filmului”, a declarat Corneliu Porumboiu pentru ICR Bruxelles.

FilmTheater The Movies, un simbol al Amsterdamului, este cel mai vechi cinematograf din oraș, fiind construit în 1912.

large_vtZnFDQfNhltyMX0xrDje07BV7c

Jihadiști dintr-o închisoare din Olanda se plâng de regimul penitenciar strict

Jihadiști deținuți într-o aripă destinată teroriștilor din închisoarea din Vught, din sudul Olandei, au denunțat regimul penitenciar sever într-o scrisoare de 32 de pagini, a informat vineri ziarul olandez Algemeen Dagblad, citat de EFE.

În scrisoare, deținuții califică închisoarea drept ‘fabrică de teroriști’ și dau asigurări că deținuții musulmani sunt supuși unui regim ‘nu cu mult mai bun decât pedepsele cu izolarea’. Totodată, deținuții acuză conducerea închisorii că ignoră plângerile celor aflați după gratii.

Deocamdată nu se știe cum a ajuns scrisoarea în afara penitenciarului, cu toate că angajați ai închisorii au recunoscut că a fost vorba de ‘o eroare umană’.

imageResize

Tanara data disparuta in Olanda

Potrivit Ora de Sibiu o tânără din Perişani este dată dispărută în Olanda. Absenţa Marghitei Cosmina, în vârstă de 28 de ani, a fost semnalată chiar de către sora acesteia, Faur Mihaela, care susţine că ea ar fi putut fi răpită sau chiar omorâtă. Femeia este atât de disperată încât a cerut ajutorul poliţiei şi al ambasadei României în Olanda: ”Am sunat la poliție și la ambasada României în Olanda. Cei de acolo mi-au confirmat că este dată dispărută de concubinul acesteia din data de 4 iulie. Mi-au transmis că se fac demersurile necesare pentru căutarea ei și că lucrează cu cei de la poliția de acolo și să așteptăm.” a declarat aceasta în cadrul unei declaraţii video pentru Ora de Sibiu.

Cosmina Marghita lucra ca dansatoare şi ca damă de campanie, ducând o viață controlată de concubinul ei pe care l-a cunoscut în urmă cu șase ani într-un club de noapte din Arad. Atunci, ea lucra tot ca dansatoare în clubul la care el era bodyguard. Între cei doi s-a înfiripat o poveste de dragoste care s-a finalizat cu plecarea lor în Germania. Ulterior, au început să schimbe destinaţiile pe ideea că nu mai merge treaba. Coșmarul tinerei a început atunci când şi-a propus să facă meseria cu pricina doar pentru câteva luni, fiind constrânsă să continue, a mai adăugat sora acesteia.

823325343a7002f36478cb0f123215d2_XL

%d blogeri au apreciat: