ALERTĂ TERORISTĂ la Rotterdam: Primarul oraşului a fost ascuns de teama unui asasinat

Alertă teroristă la Rotterdam. Primarul oraşului, Ahmed Aboutaleb, a fost dus de urgenţă într-un loc sigur, joi noaptea, după ce un vehicul suspect a fost găsit în apropiere de restaurantul unde acesta
more | mai mult »

Martini Ziekenhuis vangt gewonde brand Roemenië op

Het Martini Ziekenhuis gaat de komende maanden één van de slachtoffers van de grote Roemeense nachtclubbrand, vorig weekeinde, behandelen. Het Groninger ziekenhuis heeft direct na de brand hulp aangeboden, net als twee
more | mai mult »

Imigrație: Olanda nu va mai recunoaște căsătoriile între minori oficiate în străinătate

Căsătoriile între minori oficiate în străinătate nu vor fi recunoscute în Olanda începând cu 5 decembrie, a anunțat miercuri guvernul olandez, aflat la originea modificării legislației cu privire la căsătoriile forțate, pe
more | mai mult »

CRIZA IMIGRANŢILOR: Olanda instalează într-o pădure o tabără de primire a imigranţilor

Olanda a demarat lucrări pentru construirea într-o pădure a unei tabere pentru mii de imigranţi care vor începe să ajungă în această săptămână, informează agenţia AFP în pagina electronică. Până vineri, este
more | mai mult »

Olanda vrea două tablouri pictate de Rembrandt. Ce sumă oferă

Guvernul olandez vrea să finanțeze parţial cumpărarea a două portrete pictate de Rembrandt cu 160 de milioane de euro, pentru a le expune în Olanda. „Pentru noi este esenţial ca aceste pânze,
more | mai mult »

 
refugees-protest1

Decizie dură a Olandei: Nu mai acordă hrană şi cazare azilanţilor respinşi

Decizie dură a Olandei. Consiliul de Stat din Olanda a validat politica guvernului de a nu le mai oferi adăpost şi hrană solicitanţilor de azil respinşi care refuză să fie repatriaţi, instanţa acordând astfel susţinere juridică uneia dintre cele mai dure politici în materie de migraţie din Europa.

Consiliul de Stat, instanţa care examinează legalitatea deciziilor guvernului, a stabilit că noua politică a cabinetului conservatorului Mark Rutte nu contravine Convenţiei Europene Drepturilor Omului, afirmând că un solicitant de azil care a primit răspuns negativ nu are dreptul să invoce Carta Socială Europeană.

Guvernul olandez ‘are dreptul, atunci când pune la dispoziţie adăpost în aşa-numite centre cu libertate limitată, de a le cere persoanelor care nu au primit drept de azil să coopereze în ce priveşte plecarea lor din Olanda’, se arată în rezumatul hotărârii.

no-border-network-refugees-360x240

Decizia Consiliului de Stat contrazice un raport din luna august al Comitetului ONU pentru Eliminarea Discriminării Rasiale, care le cerea autorităţilor olandeze să răspundă, în mod necondiţionat, nevoilor de bază ale migranţilor. ‘Atât timp cât se află în Olanda, (migranţii) trebuie să beneficieze de standardele minime de trai’, a scris în raport co-autorul Ion Diaconu, anunţă Agerpres.

aboutaleb650

ALERTĂ TERORISTĂ la Rotterdam: Primarul oraşului a fost ascuns de teama unui asasinat

Alertă teroristă la Rotterdam. Primarul oraşului, Ahmed Aboutaleb, a fost dus de urgenţă într-un loc sigur, joi noaptea, după ce un vehicul suspect a fost găsit în apropiere de restaurantul unde acesta cina. O echipă de intervenţii speciale a arestat trei bărbaţi într-un parc din apropiere, potrivit Mediafax.

Strada a fost închisă cât timp maşina a fost cercetată. Potrivit radiodifuziunii publice NOS, maşina implicată este un Mercedes de culoare albă, având plăcuţe de înmatriculare cu număr de Belgia, considerate „suspecte” la punctul de trecere a frontierei de la Hazeldonk.

AhmedAboutaleb-v2

Poliţia a terminat de cercetat maşina vineri dimineaţa, în jur de ora locală 01.00 (02.00, ora României). Potrivit postului de radio BNR, în autovehicul nu a fost găsit nimic ieşit din comun. Un purtător de cuvânt al lui Aboutaleb a declarat pentru radioteleviziunea NOS că primarul este bine.

Ambulance-Martini-Ziekenhuis

Martini Ziekenhuis vangt gewonde brand Roemenië op

Het Martini Ziekenhuis gaat de komende maanden één van de slachtoffers van de grote Roemeense nachtclubbrand, vorig weekeinde, behandelen.

Het Groninger ziekenhuis heeft direct na de brand hulp aangeboden, net als twee andere ziekenhuizen in Nederland. Er komen negen patiënten naar Nederland.

In totaal kwamen er 31 mensen om en raakten er 130 gewond toen een heavy-metal band vuurwerk op het podium gebruikte en de club in Boekarest in brand vloog.

Ambulance-Martini-Ziekenhuis

rieu+in+roemenie

André Rieu huilend in Roemenië na discotheekbrand

André Rieu huilend in Roemenië na discotheekbrand

VIDEO – De discotheekbrand in Boekarest heeft André Rieu hard geraakt. De orkestleider is zaterdag afgereisd naar Roemenië om te helpen. Rieu stak er een kaarsje aan en beloofde de opbrengst van zijn dvd aan de familie van de slachtoffers te schenken.

Rieu verscheen snikkend voor de camera van een nieuwszender. „De Roemeense mensen hebben mij zoveel mooie herinneringen gegeven in de twee weken dat ik hier was. Het enige wat ik wilde was hiernaartoe komen en met jullie huilen. Het enige dat ik jullie kan geven is mijn muziek en ik hoop dat het jullie kan helpen.”

rieu+in+roemenie

gewonde-nachtclub-roemenie-afp_0

Brand nachtclub Roemenië : Twee slachtoffers brand Roemenië overleden na aankomst in Nederland

Acht slachtoffers van de brand in een Roemeense nachtclub zijn vanochtend aangekomen op Rotterdam Airport. Twee van hen overleden kort na de aankomst, meldt het Maasstad Ziekenhuis.

De toestand van één van de slachtoffers was zo slecht dat artsen moesten reanimeren. De patiënt overleed in het ziekenhuis. Een andere zeer instabiele patiënt is in de ambulance overleden.

De overige zes slachtoffers zijn inmiddels met een ambulance met een speciaal medisch team overgebracht naar de brandwondencentra in Rotterdam, Beverwijk en Groningen.

gewonde-nachtclub-roemenie-afp_0

%d blogeri ca acesta: