CRIZA IMIGRANŢILOR: Olanda instalează într-o pădure o tabără de primire a imigranţilor

Olanda a demarat lucrări pentru construirea într-o pădure a unei tabere pentru mii de imigranţi care vor începe să ajungă în această săptămână, informează agenţia AFP în pagina electronică. Până vineri, este
more | mai mult »

Olanda vrea două tablouri pictate de Rembrandt. Ce sumă oferă

Guvernul olandez vrea să finanțeze parţial cumpărarea a două portrete pictate de Rembrandt cu 160 de milioane de euro, pentru a le expune în Olanda. “Pentru noi este esenţial ca aceste pânze,
more | mai mult »

Rîd olandezii si ku kuru “La Români ( roemeense) pîna si premierul fura de stinge”. E în toata massmedia olandeza, TOATA

Roemeense premier in beschuldiging gesteld voor corruptie De Roemeense sociaaldemocratische premier Victor Ponta is maandag in staat van beschuldiging gesteld voor corruptie. Het gaat om feiten die terugvoeren tot zijn periode als
more | mai mult »

Ambasadorul Olandei spune pa-pa României după ce Ponta a atacat-o pe soția sa | „Vom pleca în septembrie. O să ne fie dor de România!”

Ambasadorul Olandei la București, Matthijs van Bonzel, a anunțat că va părăsi România în această toamnă. El își va reprezenta țara ca ambasador în Spania, potrivit unui mesaj postat pe Facebook. Am fost
more | mai mult »

Madam Mănescu, MUCLES ! pe ăl tau îl umfla DNA oricînd : Ramona Mănescu –„Nu îngenunchiem în faţa Olandei pentru intrarea în Schengen. Nu accept sclavagismul modern”

Europarlamentarul Ramona Mănescu acuză Olanda de „atitudine agresivă” prin blocarea constantă a aderării României la spaţiul Schengen. Fiind membru cu drepturi depline în Uniunea Europeană, România „nu ar trebui tratată ca un
more | mai mult »

 
DPML

CRIZA IMIGRANŢILOR: Olanda instalează într-o pădure o tabără de primire a imigranţilor

Olanda a demarat lucrări pentru construirea într-o pădure a unei tabere pentru mii de imigranţi care vor începe să ajungă în această săptămână, informează agenţia AFP în pagina electronică.

Până vineri, este de aşteptat ca primii 3.000 de solicitanţi de azil să pătrundă prin porţile de la Heumensoord, de lângă oraşul olandez Nijmegen, la graniţa cu Germania.

DPML

De la finalul săptămânii trecute, echipe de soldaţi şi contractori privaţi au lucrat intens pentru a ridica primele corturi mari, aproximativ de dimensiunea a zeci de terenuri de fotbal.

“Trebuie să oferim adăpost acestor oameni, nu îi putem lăsa în stradă, mai ales acum că vine iarna”, a declarat Gerard Brans pentru AFP.

rembrandts_te_koop_568x439_58214800

Olanda vrea două tablouri pictate de Rembrandt. Ce sumă oferă

Guvernul olandez vrea să finanțeze parţial cumpărarea a două portrete pictate de Rembrandt cu 160 de milioane de euro, pentru a le expune în Olanda. “Pentru noi este esenţial ca aceste pânze, care fac parte deocamdată dintr-o colecţie privată, să devină proprietate publică şi să poată fi văzute de publicul olandez”, apreciază ministrul culturii Jet Bussemaker, citată de 20minutes.fr.

 rembrandts_te_koop_568x439_58214800

Cele două tablouri dorite de Olanda au fost pictate de Rembrandt în 1634 de Rembrandt, dar picturile se află de un secol la Paris, în proprietatea aripii franceze a familiei Rothschild.

Tablourile reprezintă doi fruntaşi ai societăţii, Marlen Soolmans şi soţia sa, Oopjen Coppit, proaspăt căsătoriți în 1964.

media_xl_1860407

Olandezii au de luat bani de la rusi. Curtea de la Haga a decis că Rusia a încălcat Convenția Maritimă a ONU

Camera Permanentă de Arbitraj, un organism al ONU cu sediul la Haga, a anunțat că Rusia a fost găsită vinovată de încălcarea convențiilor ONU și trebuie să plătească despăgubiri partii olandeze, se arata pe site-ul oficial al instanței.

media_xl_1860407
Documentul notează că tribunalul a fost înființat în conformitate cu Carta ONU, iar obiectul cercetarii sale a fost sechestrarea de către autoritățile ruse a navei olandeze „Arctic Sunrise”, folosita de organizația Greenpeace.
Incidentul care a implicat „Arctic Sunrise” a avut loc în 2013 – când în timp ce protestau împotriva exploatarii de petrol în regiunea arctică, ecologiștii s-au legat de o platformă plutitoare. Rusia i-a reținut atunci nu numai pe ecologiști, ci, de asemenea, intregul echipaj și nava în sine, aflata sub pavilion olandez.
Astfel, Rusia a încălcat prevederile Convenției Maritime a ONU,

epa02220522 Dutch soccer fans before the FIFA World Cup 2010 group E preliminary round match between Cameroon and Netherlands at the Green Point stadium in Cape Town, South Africa, 24 June 2010. EPA/NIC BOTHMA Please refer to www.epa.eu/downloads/FIFA-WorldCup2010-Terms-and-Conditions.pdf +++(c) dpa - Bildfunk+++

Rîd olandezii si ku kuru “La Români ( roemeense) pîna si premierul fura de stinge”. E în toata massmedia olandeza, TOATA

Roemeense premier in beschuldiging gesteld voor corruptie

De Roemeense sociaaldemocratische premier Victor Ponta is maandag in staat van beschuldiging gesteld voor corruptie. Het gaat om feiten die terugvoeren tot zijn periode als advocaat. Dat zegt het anticorruptieparket (DNA).

De Roemeense eerste minister wordt beschuldigd van ‘17 inbreuken van valsheid in geschrifte, medeplichtigheid aan belastingontduiking en witwassen’. De feiten speelden zich af in de periode 2007-2011, toen Ponta nog advocaat was.

Het Roemeense openbaar ministerie zegt dat Ponta het equivalent van 55.000 euro ontvangen heeft van een naaste medewerker, Dan Sova, zelf toentertijd advocaat. Ze zouden een samenwerkingscontract ondertekend hebben. Om het bedrag te rechtvaardigen, zou Ponta in 2011 valse facturen opgesteld hebben over prestaties die hij zou geleverd hebben voor het advocatenbureau van Sova. Het geld werd in maandelijkse schijven uitbetaald.

ambasadorul-olandei-e1434965669387

Ambasadorul Olandei spune pa-pa României după ce Ponta a atacat-o pe soția sa | „Vom pleca în septembrie. O să ne fie dor de România!”

Ambasadorul Olandei la București, Matthijs van Bonzel, a anunțat că va părăsi România în această toamnă. El își va reprezenta țara ca ambasador în Spania, potrivit unui mesaj postat pe Facebook.

Am fost numit ambasador în Spania. Este o mare onoare. Vom pleca în septembrie. O să ne fie dor de România. Ambii noștri copii locuiesc aici, a scris van Bonzel.

ambasadorul-olandei-e1434965669387

Anunțul are loc la două spătămâni după ce premierul Victor Ponta a atacat-o pe soția ambasadorului, despre care a susținut că a ocupat un etaj întreg al Spitalului Universitar din București pentru a fi operată la picior.

Nicu Bănicioiu mi-a spus că pentru doamna ambasador a Olandei s-a blocat un etaj întreg de la Spitalul Universitar. Cred că dacă mă operau pe mine se blocau două etaje, a spus Ponta, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

%d bloggers like this: